12
mei

Onderzoek naar teken en muggen

De Wageningen Universiteit onderzoekt, in een Europees project, het effect van groen aan de rand van de stad op de aanwezigheid van muggen en teken in die stad. Wetenschappers kijken hoe het groen buiten de stad de aanwezigheid en dichtheid van muggen en teken beïnvloedt. En of dit ook effect heeft op de samenstelling van teken-gebonden ziekteverwekkers. Het onderzoek loopt in Straatsburg, Wenen en verschillende steden in Nederland. Zo gaan de onderzoekers op drie momenten in het jaar zeven dagen lang muggen en teken verzamelen in de parken/bossen in en om de stad Utrecht. Ook Bloeyendael maakt deel uit van hun onderzoeksterrein. Voor het verzamelen van teken gebruiken ze een doek die ze over de vegetatie slepen. Voor de muggen maken ze gebruik van muggenvallen die ze op verschillende plekken in de stad neerzetten. Deze vallen hebben een ventilator die de muggen naar binnen zuigt. Ze staan op verdekte plekken. Eind van het jaar komt er een rapport uit.

Leave a Reply

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...