Fiscale aftrek­baarheid

Stichting Bloeyendael is n.l. een ANBI-instelling, een zgn. “goede doelen organisatie”. Dat betekent dat giften aan Bloeyendael onder voorwaarden aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Wat zijn die voorwaarden?

Als u minimaal vijf jaar lang een vast bedrag aan de stichting schenkt, dan kunt u die gift volledig aftrekken bij uw aangifte van de inkomstenbelasting, ongeacht de hoogte van het bedrag. Dit noemen we een periodieke gift. Een periodieke gift moet vastgelegd zijn in een onderhandse Overeenkomst. Met een periodieke gift behaalt u belastingvoordeel. Hoe hoger de gift, hoe hoger het bedrag dat u van uw belastbaar inkomen mag aftrekken. Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen ontvangt u 10 – 52% van het gedoneerde bedrag terug van de fiscus. Met dezelfde netto gift kunt u dus meer schenken.

Wat moet u doen als u dit belastingvoordeel wilt krijgen?
Als u >hier klikt kunt u een Overeenkomst downloaden.  De Overeenkomst bestaat uit twee exemplaren, één voor u en één voor ons. Vul beide overeenkomsten volledig in en onderteken ze allebei. Stuur beide overeenkomsten naar Stichting Bloeyendael, Archimedeslaan 1 3584 BA Utrecht. U hoeft deze formulieren niet naar de belastingdienst te sturen. Wij vullen dan de overeenkomst aan met enkele codes die van belang zijn voor de belastingaangifte en sturen u één door ons mede-ondertekend exemplaar terug. U dient deze Overeenkomst goed te bewaren in uw administratie, omdat de Belastingdienst u kan vragen deze te overleggen. Op basis van deze Overeenkomst kunt u jaarlijks bij uw belastingopgave de hoogte van uw gift in mindering brengen op uw inkomen.

Let op 1! Alleen giften die nà de datum van ondertekening zijn gedaan zijn aftrekbaar.
Let op 2! Een schenking zonder Overeenkomst periodieke gift kan ook fiscaal aftrekbaar zijn. Dan zijn de fiscale eisen hoger: van alle giften die u aan diverse doelen geeft is een eerste drempel-bedrag niet aftrekbaar (1% van uw verzamelinkomen). Bij periodieke giften met een overeenkomst is die drempel nul.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...