11
mei

Bezoek aan imkerij Het Land

Vandaag brachten we met 15 gasten een bezoek aan de imkerij van Aaron Randeraad in De Bilt. Hij houdt sinds 2011 bijen, maar op deze plek pas sinds hij enkele jaren geleden een stuk grond achter zijn huis heeft verworven. Aaron leerde het vak van Theo de Ronde die sinds de aanleg van het park de imkerij in de heemtuin beheerde.
Bij de koffie vertelde Aaron over het leven van bijen, de verschillende stadia en de rollen die bijen spelen in de kast, over koninginnen, tuten en kwaken, en het zwermen van bijenvolken in de lente. We bezichtigden zijn moderne werkplaats waar hij de honing slingert. Tot slot liepen we een rondje over zijn grondstuk van meer dan 1ha dat hij als weide achter zijn huis kocht, maar inmiddels is uitgegroeid tot een weelderig paradijsje met (fruit)bomen en struiken en een wild grasland, waar de bijenkasten staan. Alles ‘bij’-een een leerzaam bezoek op een zonnige meidag.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...