18
mei

Excursie Bert Bospad

15 deelnemers waren per fiets naar het beginpunt van de wandeling in Westbroek gekomen, waar drie IVN-gidsen ons opwachtten. Zij leidden ons op deze zonnige middag door het prachtige natuurgebied van de Westbroekse zodden. Het moeras is eeuwen geleden drooggelegd door het graven van kilometers lange sloten vanaf de Hollandse Rading en als landbouwgrond gebruikt. Sinds Staatsboshebeer de grond heeft verworven onderhoudt ze dit – voor Holland typisch – laagveengebied. Naast verschillende soorten rietvogels maakten we kennis met voor het veengebied kenmerkende planten, en we konden kennis maken met het verschijnsel van ‘trilveen’.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...