15
jun

Vrijwilligersdag in Amersfoort

De Keistad is dit jaar het doel van de vrijwilligersdag. Om half twee worden we (17 in getale) voor het Groene Huis op landgoed Schothorst verwelkomd door de IVN-gidsen Wil en Arnout. Wil voert de helft van ons mee op een stevige wandeling door het bos dat in 1820 is aangelegd, langs graslanden, rabatten en andere elementen. We krijgen veel informatie over de geschiedenis en de geologie (dekzandrug). Het gebied wordt sinds 1985 ecologisch beheerd met hulp van vrijwilligers. Arnout toont de andere vrijwilligers de landschappentuin, waar de landschappen en bijbehorende planten van de provincie aandacht krijgen: de Utrechtse heuvelrug, de Gelderse vallei, het veenweidegebied en de bebouwde stad. In de buurt staat een de uiterst zeldame Wollemi pine (wollemia nobilis, waarvan er in Nederland maar 3 voorkomen.
Na een pauze verplaatsen we ons naar het natuurgebied Bloeidaal, dat beheerd wordt door het Utrechts Landschap. Voorzien van een natuurzoekkaart maken de 4 teams een rondwandeling over dit gebied. Het bleek een lastige opgave om de benodigde scores te verzamelen.
Daarna is het tijd voor het buffet dat door Wilde Wortels wordt opgediend in het paviljoen, en door ons smakelijk genuttigd op het terras onder een tentdoek dat ons droog houdt.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...