28
jun

Dag voor de vrijwilligers

Op 17 juni werd de eerste vrijwilligersdag georganiseerd. Daarvoor was grote belangstelling: er hadden zich 30 personen aangemeld. Kort na de middag vertrokken we in een 6-tal auto’s naar het Wapen van Cromvoirt, het restaurant in het gelijknamige dorp vlakbij Den Bosch. Terwijl we in het zonnetje genoten van een consumptie, hield onze gids Fons Mandigers (Natuurmonumenten) een introductie over het vlakbij gelegen natuurgebied de Moerputten.
Een klein deel van dit uitgestrekte gebied bestaat uit hooilanden.
Met bewondering hebben we al wandelend dit gebied bekeken, waar een jaar of 5 geleden de mais welig tierde. Nu zijn het blauwe graslanden met talrijke orchideeën en bijzondere planten, Bloeyendael in het groot. In een naast gelegen gebied heeft men 25 jaar terug de grote pimpernel, een vlinder die uitgestorven was in Nederland) opnieuw en succesvol geïntroduceerd.
Na terugkeer bij het paviljoen konden we genieten van een aperitief en een buffet dat Rijna Kookt had samengesteld. Daarmee werden de puntjes op de i van deze dag gezet.

Leave a Reply

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...