20
jun

Workshop bijenhotels

 

Onze imker Theo de Ronde heeft de workshop goed voorbereid: niet alleen heeft hij al in het voorjaar schijven van boomstammen verzameld, hij heeft nog voor het begin van de workshop voor hangwerk gezorgd. Wij cursisten hoeven alleen nog de gaten te boren.P1010541

Op zaterdag 18 juni veranderde het paviljoen in een timmerwerk-plaats. Na een inleiding over solitaire bijen, waarvan er meer dan 300 soorten in Nederland voorkomen, moesten we aan het werk om voor deze dieren onderkomens te fabriceren. Een viertal elektrische boren werd aangesloten en daarmee werden talloze gaten van verschillende dikte geboord in de schijven hout.

Het resultaat mocht er zijn en namen we mee naar huis. De concurrentie in de wereld van de bijenhotels met name in Utrecht Oost zal moordend worden.

Leave a Reply

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...