27
jun

Kano-overstapplaats in park Bloeyendael

 

Kanovaarders die via de Ridderschapsvaart en de Biltse Grift park Bloeyendael bereiken, konden niet verder, tenzij ze ter hoogte van de fietsbrug de rietkraag in stuurden, de oever beklommen, hun vaartuig ui
20160716_151401t het water haalden en die vervolgens weer  te water lieten in de Rijnsweerdse Wetering achter de duiker. Dat leidt tot beschadiging van de oever en de begroeiing en brengt verstoring op een plek waar enkele jaren geleden nog de kleine karekiet verbleef.

Op initiatief van de stichting zijn met geld uit het initiatievenfonds van de gemeente Utrecht twee vlonders aangelegd, waardoor kanovaarders verder kunnen varen via de Rijnsweerdse Wetering, om het Provinciehuis heen naar Rijnsweerd, en uiteindelijk in de Kromme Rijn uitkomen ter hoogte van het kanoverhuurbedrijf en het zwembad.
We hopen dat nu meer kanovaarders het park aandoen en vanaf het water het natuurschoon in Bloeyendael bewonderen.

Hieronder de nieuwe route vanaf de Singel via Bloeyendael naar de Kromme Rijn

routekaart kano Bloeyendael

 

Leave a Reply

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...