30
mei

Bezoek aan heemtuin Malden

 

 

Zaterdag 28 mei bracht een achttal bestuursleden en vrijwilligers een bezoek aan de heemtuin in Malden, onder Nijmegen. Daar onderhoudt een actieve club van vrijwilligers sinds 40 jaar dit zeer diverse natuurgebied.

Onze contacten met de heemtuin Malden dateren van eind P1010279oktober vorig jaar, toen de voorzitter Paul Noort een inleiding verzorgde op de studiemiddag over overlast. Zaterdagochtend is een werkdag in de heemtuin. Tijdens de koffiepauze maken we kennis met een aantal vrijwilligers en bestuursleden. Daarna worden we door Gerrit Jan van Prooijen rondgeleid langs de verschillende elementen van het gebied: de moestuin, de akker en houtwallen, het schrale grasland, de kruidentuin, de heide, het bos en de plaats waar het ven in ere zal worden hersteld. Het systematisch beheer van dit terrein heeft geleid tot een bewonderenswaardige diversiteit aan flora en fauna.
Voordat we de terugreis aanvaarden, laat de imker ons het nieuwe onderkomen voor de bijen zien. Het was een inspirerende en aangename excursie.  Meer foto’s 

www.heemtuinmalden.nl

Leave a Reply

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...