04
mrt

Bomenwandeling in de winter


De uitdaging van de excursie op zaterdag 2 maart was om de bomen en struiken in het park aan hun knoppen te herkennen. Er hadden zich aanzienlijk meer deelnemers opgegeven dan het maximum van 20 dat de beperkte ruimte in het paviljoen toelaat.
Miralda van het IVN De Bilt hield een inleiding over de essentaksterfte, die het park een 80-tal bomen gaat kosten. Er is niets opgewassen tegen de door een schimmel (vals essenvlieskelkje) veroorzaakte ziekte. Daarna liepen we in twee groepen door het park, begeleid door Harrie, Luuk, Miralda en Jan. We bewonderden de bloeiende sleedoorn, en leerden over de verschillende soorten wilgen, waarvan de schietwilg te herkennen was aan zijn grootte en aan zijn ‘wilgenroosjes’. Het park herbergt een mooie selectie bomen en struiken, die door de gidsen benoemd werden aan de hand van de nu zichtbare kenmerken. De deelnemers waren enthousiast over de wandeling, voldoende reden om die nog eens te herhalen wanneer de bomen en struiken in blad staan.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...