24
jan

Eerste werkdag: takkenslepen

De laatste werkdag van 2023 is nog maar net achter de rug, of de eerste diende zich al weer aan: het tradionele wegslepen en verwerken van wilgentakken. Op zaterdag 20 januari meldden zich meer dan 20 vrijwilligers, die in ploegen werden verdeeld. Op de wilgenwei achter het provinciehuis sleepte een ploeg de gesnoeide wilgentakken naar de Archimedeslaan. De meest rechte takken werden geselecteerd en met paard en wagen vervoerd naar de takkenril die het park scheidt van het studentencomplex de Sterren.
Met hetzelfde transportmiddel werd ook snoeihout uit het westelijk deel van het park naar de Archimedeslaan gebracht. Na de lunch ging een ploeg aan het werk om met de wilgentakken de takkenril op te hogen.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...