24
jan

Stormschade in park

De storm van 18 januari deed ook het park aan. Een grote grauwe abeel (Robusta) dichtbij de takkenril bleek niet opgewassen tegen de stormvlagen van 120 km per uur. Rond 10 uur ging hij om en viel over een aantal bomen en de takkenril heen. De waterleiding bleek onder de boom door te lopen en werd beschadigd. Het grote weiland veranderde in een waterbassin. De studenten zaten uren zonder water. Vitens kon de waterleiding afsluiten, maar om de reparatie te kunnen doorvoeren moest eerst de boom(wortel) worden verwijderd. Het duurde tot de avond voordat er een kraanwagen beschikbaar was. Die kon de boomstronk over alles heen tillen.

De dag erna kon worden begonnen met het herstel van de waterleiding. Vanaf de  Waterlinieweg werden rijplaten gelegd voor graafmachines en vrachtauto’s. Pas op zaterdag was het werk gereed. Op dinsdag werden de resten van de gesneuvelde boom/bomen gezaagd en afgevoerd.

Link naar foto’s

Leave a Reply

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...