09
apr

Vogelexcursie

Op de vogelexcursie van zaterdag 9 april werden in Bloeyendael en op het terrein van ATV-stadion 29 soorten vogels gespot. Was in eerdere jaren iemand van de Vogelwerkgroep Utrecht onze gids, dit jaar kwamen de gidsen uit eigen gelederen.

Om 8 uur stond op deze zonnige doch frisse zaterdagochtend een groep van 8 vrijwilligers/donateurs klaar voor een wandeling door het park en het  ATV-terrein, het aangrenzende volkstuinencomplex.  Voorzien van  handschoenen en verrekijkers begonnen we aan een wandeling door het park. De tjiftjaf en de zwartkop, kort geleden teruggekeerd uit warme streken, lieten zich al snel horen e1-P1000999n zien. Onderweg troffen we 2 nesten waar moeder fuut de eieren warm hield. Ook nesten van de meerkoet en grauwe gans, een soort die in korte tijd zijn plek in de vijvers en fortgracht heeft veroverd, kwamen we tegen. Bij de slangenbroeihoop liep een trots ganzenpaar met kuikens, en op een boomstronk in de naastgelegen vijver warmde de schildpad zich op in de zon. Van de ijsvogel zagen we een  glimp, terwijl de slechtvalk man zich uitgebreid liet bekijken op de T van “provincie uTrecht”.

Op het terrein van ATV spotten we vogels die we in het park weinig tegenkomen, zoals de groenling, de putter en de vink. Na een wandeling van 2 uur konden we onder onder het koffiedrinken terugkijken op een geslaagde excursie.

 

 

Leave a Reply

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...