Vrijwilligersdag 2022

De vrijwilligersdag
Op zaterdag 7 mei was het voor negenen al een drukte van belang bij Bloeyendael Binnen. Zeventwintig vrijwilligers begaven zich gewapend met verrekijker en lunchpakket in negen auto’s naar Schoonhoven. Het zou een dag worden waarop buienradar (gelukkig) weer eens ongelijk had. Het bleef droog en de zon scheen regelmatig. Zie foto’s onderaan.

Paardentractie
In Schoonhoven werd het gezelschap opgewacht door Dirk Meerkerk, beter bekend als “Boer Dirk”, met drie Jan Pleziers met paardentractie. Zo ging het “in een rijtuigie” niet naar Vinkeveen, maar door de Krimpener Waard met zijn unieke veenweidenpolders via Bergambacht naar Stolwijk. Onderweg genietend van het groen en de vele mooie huizen en tuinen. Jammer dat de weidevogels nagenoeg verdwenen zijn. Omdat de wegen aan de smalle kant zijn werden we regelmatig gevolgd door een lange stoet auto’s. Op het terras van Het Wapen van Stolwijk was de koffiepauze.

Nummer 6
Verder langs de Vlist, richting Haastrecht naar Boezemmolen nummer 6. Blikvanger in het natuurgebied De Hooge Boezem. Het is de laatste van de zeven molens die hier ooit de polders langs de Vlist drooghielden. De groep werd ontvangen door Klaas de Wit en Kees Kammeraat. Allebei vrijwilliger bij het Zuidhollands Landschap, dat eigenaar is van gebied en molen. Kees, de molenaar, gaf uitleg en een demonstratie van de mogelijkheden van deze molen. Zo zagen wij hem “een zeiltje voorleggen”. De molen is ingericht zoals dat in lang vervlogen tijden het geval was. Een lange trap leidt naar het bovenwerk.

Opgelucht
In rustige gang bereikten we daarna ons uitgangspunt in Schoonhoven. Organisator Dirk haalde opgelucht adem. Alles was goed gegaan. Zelf had hij als fietsende verkeersregelaar, gewapend met poepschep, het konvooi langs ‘s heeren wegen gegidst, met assistent Jochem(13) in de achterhoede.

Buffet
Weer thuis in Bloeyendael Binnen wachtte ons een drankje (of meer) en een heerlijk vegetarisch buffet gecomponeerd door Shamida van Smulderskookt.nl. Voorzitter Piet van Ommeren bedankte iedereen voor het welslagen van deze prachtige dag.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...