Welkom

Welkom bij het Natuurpark Bloeyendael

Iedereen die rust zoekt of graag wandelt in de natuur en wil genieten van een interessante flora en fauna – vlak naast de hectiek van de grote stad -, is van harte welkom in Natuurpark Bloeyendael. U vindt er geen gladgeschoren gazons en picknickplaatsen, wel prachtige wandelpaden, bloemenweiden, een heemtuin, een wildakker, een waterlelievijver en een imkerij. 

Het park ligt aan de oostkant van de stad. Het wordt begrensd door Fort De Bilt-Zuid, het riviertje de Biltse Grift, het kantorenpark Rijnsweerd-Noord en het Provinciehuis. Met het volkstuincomplex ATV, de Provincietuin, het park Voorveldse Polder, Fort De Bilt, De Zilveren Schaats, de begraafplaats aan de Prinsessenlaan, het Wilhelminapark en het Rosarium vormt Bloeyendael een groot groengebied aan de oostkant van de stad Utrecht. Een gebied dat aantrekkelijk is voor natuurliefhebbers, rustzoekers en wandelaars. En natuurlijk de natuur zelf.

Natuurpark Bloeyendael (ca 8 ha) is in de winter van 1975/1976 door de gemeente Utrecht aangelegd in de vroegere Johannapolder. In 1990 is de Stichting Bloeyendael opgericht om dit gebied te beschermen tegen de oprukkende stadsuitbreiding. Sindsdien heeft het zich kunnen ontwikkelen tot een fraai natuurgebied met een interessante flora en fauna. 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...