Combi-rondleiding Fort en Bloeyendael

Deze excursie wordt twee keer aangeboden.  Op 28 mei en op 18 juni van 13.00 uur – 15.00 uur. U kunt nu al intekenen voor deze wandelingen. Het maximum aantal deelnemers is 14 per keer.

U krijgt als bezoeker eerst van één van de gidsen van het Gilde een rondleiding op Fort de Bilt en informatie over de Waterlinie. De Nieuwe Hollandse Waterlinie was langer dan vierentachtig kilometer en bestond  uit twee onderdelen: op de toegangswegen waren altijd forten en men kon het land één tot vijf kilometer onder water zetten. In dit gebied mocht weinig gebouwd worden. Zo was er in Utrecht de Johannapolder die tot 1970 grotendeels onbebouwd bleef. Ook de geschiedenis van het fort in en na de WO II krijgt u te horen en te zien.

Aansluitend brengt de Gildegids u naar de overkant waar de gidsen van Natuurpark Bloeyendael, gelegen in de vroegere Johannapolder, u vertellen over de natuur in dit gebied dat door een ecologisch beheer zeer soortenrijk is geworden. U krijgt uitleg over het beheer en u kunt genieten van gras- en hooilanden, waterpartijen en bosstroken. U wordt gewezen op enkele bijzondere bloemen en planten.

We verzamelen op beide dagen beide dagen om 13.00 uur vóór het hek van Fort de Bilt,  Biltsestraatweg 160, 3573PS Utrecht. De fietsen kunnen veilig op het terrein gezet worden. Er is geen parkeergelegenheid voor auto’s.

Voor deze activiteit kunt u zich opgeven bij het Gilde:

  • per mail aan balie@gildeutrecht.nl
  • telefonisch dagelijks tussen 14.00 uur en 16.00 uur  op nummer 030 234 32 52
  • fysiek op het kantoor van het Gilde, Lange Smeestraat 7 in Utrecht, dagelijks tussen 14.00 uur en 16.00 uur

Bij bellen hoort u direct hoe er betaald kan worden en of er nog plaats is. Dat kan natuurlijk ook via de mail. Wel dan graag uw mailadres en telefoonnummer vermelden. Kosten: 10 euro per persoon.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...