15
jul

Hooien met Hans

Interview met Hans Kramer in het AD van 13 juli 2022.
Hans vertelt over zijn vrijwilligersklussen bij Bloeyendael.

Hans Kramer in Park Bloeyendaal. © Angeliek de Jonge

Hans (70) liep met ziel onder zijn arm toen hij zijn baan verloor,
tot hij dit Utrechtse natuurpark ontdekte

Hans Kramer (70) is vrijwilliger bij Park Bloeyendaal. ,,Ik heb 38 jaar bureauwerk gedaan op de verzekeringsafdeling van een bank. Op mijn 63ste moest ik stoppen met werken. Ze boden me een regeling aan. Dat is niet zo netjes gegaan, maar daar wil ik verder niet over uitweiden. Ik moest mijn draai zien te vinden. Je bent gewend elke dag om 08.30 uur aan het werk te gaan. Je loopt met je ziel onder je arm.’’

Angeliek de Jonge 13-07-22, 11:10 Laatste update: 13-07-22, 17:38. Wekelijks gaat fotografe Angeliek de Jonge met haar camera op pad. Dit keer treft ze Hans Kramer in Park Bloeyendaal. 

,,Ik heb me toen aangemeld bij de Vrijwilligerscentrale. Park Bloeyendaal had mensen nodig. Eerst haalde ik mijn schouders erover op. Maar omdat ik ook veel interesse heb in de biologie (op de mulo kreeg ik een 10 voor mijn biologiescriptie over ‘het bos’) heb ik me toch aangemeld.’’

,,Ik ben hier nu een paar keer per week. Blad harken, hooien, takken slepen en rondleidingen geven als gids. De mensen denken misschien dat ik wel heel veel van planten weet, maar het enige wat ik nog wist was het verschil tussen de grove den en de zomerden. Ik heb toen een lijstje van de bloeiende planten in een Excel-bestandje gezet – ik ben van de lijstjes, dat geeft me rust en controle – en nu heb ik het in de smiezen.’’

 ,,Ik probeer overal wat van te maken. Ik wandel elke ochtend twintig minuten. Ik doe aan zenmeditatie, ik zwem een keer per week. Ik ben een positief mens.’’

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...