14
apr

Ringslang te pakken!

Foto: Laurens van Leeuwen

Nu het zo lekker warm wordt, komen de ringslangen uit hun winterslaapplaats. Maar wij zijn niet de enigen die hen opmerken. Hier een spectaculaire foto van een reiger die een ringslang te pakken heeft.

De ringslang staat in Nederland op Rode Lijst met de status Kwetsbaar. Hun natuurlijke vijanden zijn roofvogels, ooievaars, reigers en kleinere jagers. En natuurlijk de mens, want de slangen houden van een rustige omgeving. Als er ringslangen in een gebied aanwezig zijn, betekent dit dat het gebied een hoge natuurwaarde (grotere biodiversiteit) heeft. In Bloeyendael zijn twee broeihopen aangelegd, waarin de ringslangen eieren kunnen leggen. Zo is de aanwas weer verzekerd.

Leave a Reply

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...