27
jan

Het geheim van de hazelaar

Nog even over de hazelaar: die draagt een geheim, namelijk de vrouwelijke bloemen, of liever gezegd de bloempjes. De vrouwelijke, roodkleurige bloempjes zijn kleiner dan een vingernagel en zie je alleen als je echt dicht bij de takken staat. Maar als je het eenmaal weet kan je goede sier maken bij je medewandelaar.

Dit is de vrouwelijke bloeiwijze, terwijl de katjes de mannelijke bloeiwijze vormen. De zaadjes komen dus uit de langwerpige katjes en worden door de wind verspreid. Van de vrouwelijke bloempjes zie je eigenlijk alleen de stampers, waar de zaadjes tegenaan moeten waaien. Als dat lukt worden later in het jaar de hazelnoten gevormd.
     
     
                       

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...