15
dec

Stichting Bloeyendael 30 jaar

Op 13 december 2020 bestaat de Stichting Bloeyendael 30 jaar. Bij de oprichting van de stichting in 1990 was het eerste belang het behoud van het park tegen de oprukkende stad. Tegenwoordig staat natuurbehoud en educatie meer in de aandacht. Maar de stichting blijft waakzaam en houdt de ontwikkelingsplannen voor Utrecht Oost goed in de gaten.

Het Park Bloeyendael bestaat al langer, het dateert van 1975. Wie de hele geschiedenis, van  ‘pauzepark’ tot ecologisch natuurpark, nog eens wil nalezen, klik hier.

Deze foto van Park Bloeyendael is in 1979 gemaakt vanaf het zuiden. Het provinciehuis (nog zonder hoogbouw) stond destijds aan de Galileïlaan. Rechtsboven (vijver) staat nu het provinciehuis. Het AMEV kantoor (thans ASR) aan de Archimedeslaan, valt net buiten de foto. Veel van de tegenwoordige bebouwing moest toen nog gerealiseerd worden. (Foto: Het Utrechts Archief/85415)

Leave a Reply

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...