04
apr

Vleermuis overwintert in kast

Sinds 15 januari verblijft er gewone dwergvleermuis in een vleermuiskast in het noordelijke deel van het park. Dit weten we dankzij de observaties van Hedzer Ferwerda. Hij bezoekt maandelijks de vleermuiskasten in de Voorveldse Polder, Bloeyendael en Griftstede.
Het is voor het eerst dat een overwinteraar in deze gebieden wordt aangetroffen in een kast. Doorgaans overwintert deze soort in gebouwen, spouwmuren etc., maar ook in forten waar Utrecht er meerdere van heeft. Wellicht is deze vleermuis trendsetter, en zullen de komende winters meer bewoonde kasten worden aangetroffen.
De soort heet ‘gewoon’ omdat het de meeste voorkomende soort in Nederland is.

Leave a Reply

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...