10
aug

Grote kroosvaren verdwenen

Na de baggerronde in 2018 was een deel van de sloten in snel tempo bevolkt geraakt door het grote kroosvaren. Deze snel groeiende waterplant dekte de sloten geheel af, waardoor er geen zonlicht op de bodem kon komen en slootleven onmogelijk werd. Tot tweemaal toe hebben vrijwilligers het kroos (grotendeels) verwijderd, maar het keerde steeds terug. (zie artikel).

Onze verbazing en opluchting is des te groter nu blijkt dat het kroosvaren in korte tijd is verdwenen en plaats heeft gemaakt voor het gewone kroos. We hebben nog geen idee wat de verdwijning heeft veroorzaakt.  De sloten zien er weer uit als vanouds, en we hopen dan ook de ijsvogel in dit deel van het park terug te zien.

Leave a Reply

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...