07
jun

Excursie grassen

Op zaterdagochtend 1 juni voerde landschapskundige en ecoloog Paul van Kan ons binnen in de omvangrijke maar relatief weinig bekende wereld van de grassen. Na een korte introductie bij de koffie werd de heemtuin het demonstratieveld van een aantal soorten. Daarna volgden de 16 deelnemers Paul op een korte wandeling door het park en eindigden de excursie bij de waterlelievijver, waar we een exemplaar van de zegge aantroffen: de hoge cyperzegge. Daarvoor hadden we al kennis gemaakt met o.a. de glanshaver, wolgras, kamgras, kropaar, vossestaart en ijle dravik. Teruggekeerd in het paviljoen bekeken we een selectie grassen door een loep, die toegang gaf tot een ongeziene wereld.

Leave a Reply

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...