2/9 Lezing en excursie vleermuiizen

Op zaterdag 2 september hield Colin Beekman voor 17 donateurs / vrijwilligers een lzing over vleermuizen.
02
sep

Lezing en excursie vleermuizen

Voor de lezing en excursie over vleermuizen verzamelen zich 17 personen in het paviljoen;
op een ongebruikelijk tijdstip, want het onderwerp van vandaag laat zich overdag niet zien.
Collin Beekman, aangesloten bij de zoogdierenvereniging Utrecht, doet zijn best om de PR-status van dit dier te verbeteren, door informatie te geven over het leven van dit enig vliegend zoogdier ter wereld. In Nederland komen slechts 18 van de 1500 soorten vleermuizen voor, en daarvan kunnen we er zo’n 5-7 in de buurt van Utrecht tegenkomen. De beesten zijn letterlijk onder ons, want behalve in bomen, kelders en forten kunnen we ze ook in onze bewoonde omgeving aantreffen waar ze dekking zoeken in spouwmuren, kieren en reten.
Daarna verplaatsen we ons naar buiten, waar het inmiddels zo goed als donker ís geworden, om met behulp van bat-detectors de dieren te gaan zoeken. Nog op het terras van het paviljoen laat een gewone dwergvleermuis duidelijk zijn morsesignalen horen. Bij de Voorveldse polder ‘betrappen’ we ook de rosse vleermuis en de ruige dwergvleermuis.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...