28
jun

Actieve ringslangen

Een prachtige foto van een ringslang in het vijverwater van Bloeyendael langs de Waterlinieweg. De ringslangen zijn op dit moment flink actief. Ze eten vooral kikkers en padden die nu ook volop beschikbaar zijn. De ringslangen moeten op hun beurt oppassen voor roofvogels en kleine rovende zoogdieren.
 
Voor de vrouwtjesslangen zijn in Bloeyendael broedhopen gemaakt waarin zij in juli ca. 30 eieren legt. De broedhoop moet van zichzelf voldoende warmte produceren (28° Celsius), waarna de jonge slangetjes rond september uit hun ei kruipen de wijde wereld in.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...