12
mei

Nog meer Klokjes

Boven Lenteklokje – Onder Zomerklokje

Nog even terugkomend op de ‘klokjes’. Op dit moment bloeit het Zomerklokje. Dit klokje lijkt erg veel op het Lenteklokje, dat op haar beurt weer op de bekende Sneeuwklokjes lijkt (zie het eerdere bericht in februari). Gemeenschappelijk hebben ze allemaal het groene vlekje op de punt van de witte bloembladeren.

Het Zomerklokje bloeit nu, je kan ze overal zien in Bloeyendael, het Lenteklokje al in februari, naast de Sneeuwklokjes. De Zomerklokjes zijn veel hoger (ca. 50cm) dan het Lenteklokje en er zitten 5-7 bloemen op 1 steel. Wat wel een overeenkomst is, is dat de verwilderde plant vrij zeldzaam is. Maar in Bloeyendael dus volop te zien.  

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...